BIFF 2003

Chinese Odyssey 2002

2002 • 1t 45m • Kina / Hongkong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tian xia wu shuang
Regi
Jeff Lau

Denne uimotståelige perlen av en kinesisk komedie lagt til Ming-dynastiet omhandler to søskenpar som er skjebnebestemt for hverandre. Det ene paret er dynastiets unge keiser og hans søster Wushuang. De to andre bor i provinsbyen Meilong. Vandreren Li Yilog blir kalt Kong Bølle på grunn av sin slette oppførsel i ungdommen. Søsteren Fønix driver en restaurant i byen.

Keiserungene flykter fra moren, den unge prinsessen kler seg ut som mann og drar til Meilong, hvor hun møter nettopp Kong Bølle. Forviklinger, misforståelser og komplikasjoner inntreffer både mellom dem og mellom den unge keiseren og Fønix, med grunnlag i kjønnsroller, klasseskiller, identitet og ego.

Vi anbefaler filmen på det varmeste for deg som vil underholdes og se noe usedvanlig samtidig. Ta derfor sjansen på å la deg forføre av et ekte kinesisk eventyr.

Regi

Jeff Lau er født i Hong Kong i 1956. Han studerte film i England og arbeidet i flere år som skuespiller med roller blant annet i DU SHENG (ALL FOR THE WINNER) (1990) og CHINESE ODYSSEY (1994). Lau arbeider i dag også som produsent. Hans regidebut var med HONG KONG BUTCHER (1985), og siden da har han laget en lang rekke filmer. Hans seneste er MIU HAAN FOOK WOOD (SECOND TIME AROUND) (2002) og nå altså CHINESE ODYSSEY 2002.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}