BIFF 2009

Choi voi - drifter i drift

2009 • 1t 50m • Vietnam

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Choi voi
Regi
Bui Thac Chuyen
Et ungt nygift par i Hanoi begynner å utforske sitt begjær

CHOI VOI - DRIFTER I DRIFT er lagt til dagens Hanoi, i skjæringspunktet mellom kommunismen og en form for kapitalisme, der sosiale normer og tabuer rokkes ved. Cam er forelesket i sin bestevenninne Duyen, som er i et meningsløst ekteskap. For å dekke over tabubelagt kjærlighet spiller Cam forelsket i en annen mann som for Duyen gjenspeiler lidenskapen hennes eget forhold mangler. Cams renkespill fører dessverre bare til mer ensomhet. Tradisjonell vietnamesisk moral står for fall i det påfølgende sjalusidramaet, som inneholder seksuell oppvåkning, lesbisk begjær og utroskap.

CHOI VOI - DRIFTER I DRIFT er et sensuelt og intimt drama med en intens atmosfære. Lange tagninger forsterker følelsen av tomhet og ensomhet hos karakterene, som gestaltes overbevisende av en velrenommert skuespillerbesetning, ledet av Do Thi Hai Yen fra THE QUIET AMERICAN (2002). Regissør Bui Thac Chuyen og manusforfatter Phan Dang Di er to av de fremste aktørene i en kunstnerisk renessanse i vietnamesisk film. DRIFTER I DRIFT vant kritikerprisen under filmfestivalen i Venezia i år.

Regi

Bui Thac Chuyen ble født i Hanoi og studerte skuespill og regi ved Institutt for teater og film i Hanoi. Hans kortfilm NIGHT RUN ble vist i Cinéfondationseksjonen i Cannes i 2001, og spillefilmdebuten LIVING IN FEAR (2005), om en vietnamesisk soldats liv etter USA-krigen, har vunnet flere priser. Tidligere har Bui belyst det samme temaet med dokumentarfilmen TAY DAO DAT fra 2001.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}