BIFF 2006

CHOKING MAN

2006 • 1t 40m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Choking Man
Regi
Steve Barron
Om innvandrere som arbeider på en diner i Queens i New York City

En fin blanding av psykologisk drama og magisk realisme gjennomsyrer denne amerikanske independent-filmen, laget av den opprinnelig irske Steve Barron. Det handler om innvandrere som arbeider på en diner i Queens i New York City. Jorgé er en ecquadoriansk innvandrer som jobber i oppvasken. Han er så sky at han prøver å gå i ett med veggene, men en koreansk nytilsatt sevitrise ser ham og hans skjønnhet. Jorgé blir plaget av en medarbeider og dominert av den han bor sammen med. Eneste lys i tilværelsen synes å være den koreanske jenten som gir ham mye positive vibber. 

Filmen ble innspilt over 18 dager i Queens og Harlem og illustrerer svært godt hvordan det må være å komme som innvandrer til det sted i verden som har den største tetthet av multikulturell variasjon. Steve Barron og hans team har hatt som mål å skape en atmosfære av klaustrofobi og kvelningsfornemmelser – for på denne måten å fremmane følelser mange innvandrere sliter med for å finne seg til rette i årevis, ja kanskje resten av livet.

Regi

Steve Barron er født i Dublin i 1956. Han begynte sin karriere som kameramann og arbeidet på Richard Donners opprinnelige SUPERMAN (78) og Ridley Scotts THE DUELIST (79) før han startet sitt eget musikkvideoselskap med sin søster. Her arbeidet han med mange av a-has musikkvideoer, samt Michael Jacksons "Billie Jean" og Dire Staits' "Money for Nothing". Sin debut som regissør fikk han med ELECTRIC DREAMS (84). Siden fulgte blockbusteren TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES (90). Han har bak seg flere andre filmer og TV-produksjoner. En slik var DreamKeeper fra 2003, som ble nominert til hele 25 Emmy Awards og 5 Golde Globe nominasjoner, samt en DGA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}