BIFF 2011

Christopher and His Kind

2011 • 1t 29m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Christopher and His Kind
Regi
Geoffrey Sax
En cinematisk selvbiografi

BIFFs spillefilmprogram er i det store og hele viet nettopp til spillefilm. Filmer som er laget for å vises på kino og tilpasset kinoformatets estetikk. Men en sjelden gang dukker det opp fjernsynsfilmer som er av en slik kvalitet at vi finner det verdt å flytte dem opp på det store lerretet. BBCs CHRISTOPHER AND HIS KIND er en slik film. Filmen begynner i 1976, i det hovedpersonen Christopher Isherwood setter seg ned for å skrive sin selvbiografi. Deretter forflyttes vi til 1931 idet hovedpersonen bestemmer seg for å flytte fra England til Berlin, hvor det er noe mindre problematisk for ham å leve ut sin seksuelle legning.

Filmen skildrer det dekadente og undergangspregede klimaet som preget Berlin i mellomkrigstiden, med et stilisert billedspråk og en solid dose humor. Hovedrollen gestaltes av Matt Smith, som de siste årene har høstet stor applaus fra både publikum og kritikere for sin portrettering av en annen eksentrisk, erkebrititisk herremann i BBCs klassiske science fiction-serie "Doctor Who". Som Isherwood er han naturlig nok noe mer jordnær, men ikke desto mindre sjarmerende eller underholdende.

Regi

Geoffrey Sax startet sin regissørkarriere innen britisk fjernsynsproduksjon, først for statskanalen BBC og så for ITV, før han flyttet til USA hvor han fortsatte sitt virke ved å regissere TV-filmer og miniserier. Hans første kinofilm var WHITE NOISE (2005), fulgt av STORMBREAKER (2006) og FRANKIE & ALICE (2010). Sax har blitt nominert til BAFTA-prisen fem ganger og vant i 1991 for komiserien THE NEW STATESMAN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}