BIFF 2008

Chronic Town

2008 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chronic Town
Regi
Tom Hines
Når temperaturen stuper til 60 minusgrader er det bare én ting å gjøre: drikke seg i hjel

Truman bor i Alaska. Forståelig nok varmer han seg med sprit, pot, syre og et naturlig lag smuss og fett. Han kjører drosje, men sjelden edru. Ikke bare fungerer han som en slags lokal buss, henter og bringer strippere, drankere og psykotiske pensjonister, han pleier også å plukke opp kjæresten sin etter arbeid. Til tross for at han er talentløs, skitten, uhøflig, patetisk og ruset – alt en moderne kvinne kan kreve av en moderne mann – tar hun seg den frihet å dumpe ham. Truman gjør som nydumpete menn flest, tar hallusinogener og prøver å ta livet av seg. Det fører ham først til en institusjon, og derfra av gårde i møte med nye sider av livet i kulden.

 

CHRONIC TOWN er et godt eksempel på det man kaller den nye amerikanske indiebølgen: Filmer som er laget med minus på kontoen og en stor andel lokale amatørskuespillere. Selv om produksjonsverdiene er så lave at filmen tidvis ser ut som "Ut i naturen", med mennesker i stedet for brymseugler og skraltkaller, så er det godt fortalt og forfriskende uvant.

Regi

CHRONIC TOWN er Tom Hines' (f. 1969) første film. Som del av den nye generasjonen uavhengige amerikanske filmskapere, slår han med denne et slag for god film, uten billettinntektene for øye. Han har jobbet som skuespiller innen film og TV siden 1994 og har dessuten produsert to filmer i 2004.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}