BIFF 2012

Chronicle of My Mother

2011 • 1t 48m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Waga haha no ki
Regi
Masoto Harada
Under samme tak.

CHRONICLE OF MY MOTHER innledes med at den suksessfulle, dog bitre forfatteren Kosaku er ved sin fars dødsleie. Kort etter farens død blir hans mor diagnostisert med demens, og hun flytter inn med ham, hans kone og fire døtre. Historien starter på slutten av femtitallet og beveger seg femten år fremover i tid. Dermed portretterer regissør Masoto Harada med en estetisk finesse femten år tett på en kvinnedominert familie, med den japanske kultur og natur som bakteppe.

Filmen er basert på selvbiografien til Inoue Yasushi, og det poetiske aspektet ved CHRONICLE OF MY MOTHER kommer frem både gjennom dialog og det visuelle. Fortelleren i filmen er yngstedatter Kotoko, og hun forener på denne måten de tre generasjonene som lever under samme tak. Sakte men sikkert, mens Kosakus mor blir sykere, rulles det også opp i årsakene til det trøblete forholdet mellom mor og sønn. En vakker japansk skildring av innfløkte familierelasjoner og livets naturlige gang.

Regi

MASOTO HARADA, født 1949 i Numazu i Japan, var filmkritiker før han selv ble regissør. Han har gjennom årene regissert en rekke filmer, blant annet CLIMBER’S HIGH (2008) som vant Blue Ribbon Awards for beste film. Han har også spilt sentrale roller i THE LAST SAMURAI (2003) og i FEARLESS (2006).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}