BIFF 2012

Cinema Jenin

2012 • 1t 35m • Tyskland / Israel / Palestina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cinema Jenin: The Story of a Dream
Regi
Marcus Vetter
Sigaretter, bistand og analogt kinoutstyr.

CINEMA JENIN skildrer den tyske dokumentarfilmskaperen Marcus Vetters' reise til den palestinske byen Jenin på Vestbredden, der han skal bistå med gjenåpningen av det som tidligere var den største kinoen i Palestina. Den kaotiske situasjonen i de okkuperte områdene gjør at selv noe såpass enkelt som å renovere en kino fremstår som en uendelig komplisert oppgave, og saken blir ikke lettere når man blander inn tysk bistandsarbeid og palestinsk-israelsk samarbeid.

Med sin slentrende stil og ikke-sensasjonalistiske vinkling av dagliglivet i Palestina viser CINEMA JENIN at film ikke bare er et medium som lar en skape bilder og fortelle historier – men at det å se film sammen også er et sosialt ritual som kan forene mennesker på tvers av ideologi, språk og politikk. Og som ikke det var nok, byr regissør Vetter på Roger Waters, et par metriske tonn med analogt kinoutstyr og mer sigarettrøyking enn noen trodde var mulig i 2012. 

Regi

MARCUS VETTER har i en årrekke vært på vei opp og fram i festivalverden med dokumentarfilmer som WO DAS GELD WÄCHST (2000), selvbiografiske MEIN VATER, DER TÜRKE (2006) og TRADER’S DREAMS (2007), om eBay. I 2010 vant han prisen for beste dokumentarfilm i Tyskland for sin DAS HERZ VON JENIN. Den handler om en palestiner hvis sønn blir skutt av israelske soldater, og som donerer sønnens organer til israelske barn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}