BIFF 2011

Circumstance

2011 • 1t 47m • Iran / Frankrike / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Circumstance
Regi
Maryam Keshavarz
Lesbisk kjærlighet i ayatollaens tid

Atafeh har vokst opp i et privilegert teheransk hjem, fylt med musikk, kunst og intellektuell nysgjerrighet. Sammen med bestevenninnen Shireen drømmer hun om berømmelse og eventyr. Med ungdommelig giv dykker de ned i den iranske undergrunnskulturen, hvor de vestlige kjerneverdiene sex, drugs and rock'n'roll har funnet seg et hjem. Mest berusende for de to 16-åringene er dog frihetsfølelsen og en seksuell og emosjonell oppvåkning.

Årets publikumsvinner i Sundance tar oss i likhet med Bahman Ghobadis BIFF-film fra 2009, NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS, med til en mindre kjent del av det iranske samfunnet. Situasjonene CIRCUMSTANCE beskriver, som dopbruk, ulovlige husfester og et sensuelt lesbisk forhold, er så tabubelagte at filmen måtte spilles inn i Libanon. Maryam Keshavarz' spillefilmdebut oser av mot, sanselighet og et innstendig ønske om å tenke annerledes.

Regi

Maryam Keshavarz er en iransk-amerikansk filmskaper. Hun vokste opp i New York, men tilbrakte mang en sommer i Midt-Østen. Hun har en omfangsrik utdannelse, som blant annet rommer persisk språk og litteratur. Hun inspireres av sin egen konstante forhandling mellom en konservativ, religiøs tradisjon og et liberalt levesett. For sin kortfilm, THE DAY I DIED, ble hun tildelt en Taddy Award under kortfilmkonkurransen på Filmfestivalen i Berlin i 2006. I 2011 lanserte hun CIRCUMSTANCE, en film som utforsker homoseksualitet i et moderne Iran.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}