BIFF 2006

CITIZEN DOG

2005 • 1t 40m • Thailand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mah nakorn
Regi
Wisit Sasanatieng
En visuell eksplosjon av en thailandsk romansekomedie – helt annerledes enn noe annet! Gled deg!

Det visuelle uttrykket i denne absurd-komiske beretningen fra Bangkok og landsbygden i Thailand er så frydefullt og så annerledes at du lett blir bergtatt. Filmen tar ikke seg selv særlig høytidlig. Filmskaper Sasanatieng illustrerte i sin tid sin kones roman, som denne filmen er basert på. Selv ble han i 2000 et hett navn i filmfestivalverden da han debuterte med TEARS OF THE BLACK TIGER.

CITIZEN DOG beretter om landsbygutten Pod, ikke den skarpeste kniven i skuffen, men sjarmerende i all sin naivitet. Han drar til storbyen for å gjøre lykke og forelsker seg i en heller uoppnåelig karrierekvinne. Utallige tenkelige og utenkelige hinder kommer i veien for hans vei til hennes hjerte. Filmens uimotståelighet skyldes ikke minst filmteamets evne til å forvandle et i utgangspunktet grått Bangkok til et surrealistisk eventyrland. Gjennom digitale effekter transformeres storbyjungelen til en fargerik – ja nettopp – jungel.

Regi

Wisit Sasanatieng begynte å arbeide med reklamefilm etter sin utdannelse ved Bangkoks mest toneangivende kunstskole ved Silpakorn Universitet. Han skrev også manuskriptet til NANG NAK (1999) som ble regissert av hans venn Nonzee Nimibutr. TEARS OF A BLACK TIGER (2000) skapte furore i Cannes' konkurranseprogram da den kom samme året.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}