BIFF 2008

Citizen Havel

2008 • 2t • Tjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Obcan Havel
Regi
Miroslav Janek & Pavel Koutecký
Et intimt portrett av dramatikeren, forfatteren og presidenten Václav Havel

I CITIZEN HAVEL følger vi den tidligere tsjekkiske og tsjekkoslovakiske presidenten Václav Havel gjennom hans lange karriere som politiker. Havel er en internasjonalt anerkjent dramatiker og forfatter, men er mest kjent som politiker og spesielt for rollen han spilte i kampen for menneskerettigheter i Tsjekkoslovakia på 70- og 80-tallet. Havel satt i mange år fengslet for sin deltakelse i kampen mot landets totalitære kommunistiske regime. På grunn av sitt engasjement og sin karakterstyrke ble han frontfiguren i den såkalte "fløyelsrevolusjonen" som styrtet de tsjekkoslovakiske kommunistene i 1989, og endte med at Havel ble innsatt som landets president.

I CITIZEN HAVEL følger kamera Havel rundt om i hans daglige gjøren og laden som president. Det er nært, ærlig og til tider forbløffende intimt. Disse opptakene er igjen klippet sammen med et rikt utvalg av arkivopptak som er med på å bygge opp under det fascinerende portrettet av en av det forrige århundrets største europeiske politikere.

Regi

Miroslav Janek (f. 1954) er en veteran i tsjekkisk filmbransje og har jobbet som både klipper, filmfotograf og regissør. Han har regissert en lang rekke kortere og lengre dokumentarfilmer siden debuten BRATROVRAZDA i 1977.

Pavel Koutecký (1956–2006) har jobbet både foran og bak kamera innen TV, animasjon og dokumentarfilm. CITIZEN HAVEL er den første av hans filmer som får internasjonal distribusjon.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}