BIFF 2021

City Dreamers

2018 • 1t 20m • USA / Canada

64 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Joseph Hillel
Manus
Bruno Baillargeon, Joseph Hillel
Foto
Étienne Boilard, Léna Mill-Reuillard, Stéphanie Anne Weber Biron
Produsent
Ziad Touma
Byplanlegging fra etterkrigstiden og frem til i dag sett gjennom øynene til fire kvinnelige arkitektpionerer

I denne kanadiske dokumentaren møter vi arkitektene Phyllis Lambert, Blanche Lemco van Ginkel, Cornelia Oberlander og Denise Scott Brown. Tidlig i sine karrierer opplevde de fire kvinnene regelmessig å havne i skyggen av sine mannlige kolleger, men nå får de endelig den oppmerksomheten og respekten de fortjener. Gjennom arkivopptak og intervjuer får vi ta del i deres tanker og refleksjoner om byplanlegging i Europa og Nord-Amerika fra midten av 1900-tallet frem til i dag.

Da kvartetten var ferdig utdannet, kretset arkitekturverdenen rundt gjenoppbyggingen av byer som var blitt rasert under andre verdenskrig, samt spørsmålet om hvordan man skulle forhindre bilen i å dominere byrommet. De fire kvinnene skilte seg ut blant sine mannlige kolleger med et større fokus på gode lekeplasser, grønne områder og inkluderende lokalsamfunn – elementer som bare har blitt viktigere med årenes løp. CITY DREAMERS gir oss et innblikk i hvordan kjønnsroller og arkitektyrket har endret seg gjennom 70 år, og presenterer oss for gamle ideer om byplanlegging som fremdeles er relevante i dag.

Før visningen mandag 25. oktober blir det innledning av Maria Molden fra Byarkitekten i Bergen.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen.

Regi

Joseph Hillel (Canada) Filmer i utvalg: AYITI TOMA, AU PAYS DES VIVANTS (2013), LES PRISONNIERS DE BECKETT (2005), REGULAR OR SUPER: VIEWS ON MIES VAN DER ROHE (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}