BIFF 2017

City of Ghosts: Raqqa

2017 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
City of Ghosts
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Matthew Heineman
Foto
Matthew Heineman
Produsent
Maiken Baird, Juan Camilo Cruz, Matthew Heineman, Joedan Okun, Maya Seidler
Sannheten er der inne

Etter at den syriske byen Raqqa ble overtatt av IS i 2014, har innbyggerne gått en uviss skjebne i møte, og blitt tvunget til å innordne seg de nye herskernes sadistiske regler og bisarre innfall. Den anonyme gruppen journalister som utgjør motstandsgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently offentliggjør bilder fra den isolerte byen gjennom sosiale medier, og benytter seg dermed av en annen type krigføring, hvor hjerter, sinn og samvittighet utgjør de mest sentrale målene. Denne typen grasrotjournalistikk har vært et av de viktigste våpnene i kampen mot IS, men prisen journalistene betaler er høy.

I CITY OF GHOSTS gir filmskaper Matthew Heineman – som blant annet står bak den prisbelønte CARTEL LAND (2015) – oss et intimt innblikk i et knippe heltemodige individers innsats for å la sivilbefolkningens vitnesbyrd nå verden utenfor. Med et unikt filmmateriale er dette kanskje en av de viktigste dokumentarene som har blitt laget om livet i IS’ Syria.

Regi

Matthew Heineman (USA) Filmografi i utvalg: CARTEL LAND (BIFF 2015), ESCAPE FIRE: THE FIGHT TO RESCUE AMERICAN HEALTHCARE (BIFF 2012), OUR TIME (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}