BIFF 2006

CLERKS II

2006 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Clerks II
Regi
Kevin Smith
Butikkansatt søkes. Ingen kunnskap kreves, kun innsikt i livets viktige ting: Star Wars og munnsex.

I 1994 kom det mange mener var høydepunktet til den amerikanske indiebølgen på 1990-tallet. Nå, 12 år senere, har regissør Kevin Smith samlet sammen gjengen fra gjennombruddsfilmen sin og laget oppfølgeren CLERKS II.

Hva har skjedd med arbeidshesten Dante, slabbedasken Randal, den hyperaktive dop-dealeren Jay og følgesvennen Silent Bob i løpet av årene som har gått? Svaret er ganske enkelt: Fint lite og ingenting. Quick Stop-butikken er byttet ut med en enda mer begredelig jobb på en burgersjappe. Kundene er fremdeles like dumme som hundene på gata, og det har ikke blitt mer stas å jobbe bak butikkdisken. Dante ser derimot ut til å ha skutt gullfuglen: Han har forlovet seg med en rik jente, blitt lovet fast jobb hos svigerfar og skal flytte til Florida for å glemme de årene han har sløst vekk bak en butikkdisk i New Jersey. Han har bare én dag igjen på burgersjappa. En dag som skal bli lang og begivenhetsrik for alle som dukker opp.

Som i den første filmen kretser vitsene omkring det som skjer under beltestedet, Star Wars og hvorvidt Transformers er Guds gave til mennesket. Selv om CLERKS II er en mye større produksjon enn den første filmen, lever den opp til forgjengeren og gir et håp om at Smith igjen er på rett kjøl etter noen mindre vellykkede filmer.

Regi

Kevin Smith debuterte som manusforfatter og regissør i 1994 med brakssuksessen CLERKS, der han også spilte en av de sentrale karakterene. Han har i etterkant laget mange filmer som har blitt moderate suksesser, blant annet DOGMA (1999), CHASING AMY (1997) og MALLRATS (1995). Smith har også gitt ut flere tegneserier basert på karakterer fra filmene. Kevin Smith floppet med filmen JERSEY GIRL, men regnes likevel som en av de heteste regissørene i USA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}