BIFF 2010

Climate of Change

2010 • 1t 26m • Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Climate of Change
Regi
Brian Hill
Tenk globalt, kjemp lokalt

”Vi er leiere av jorden, ikke dens mestere”, minner 13-årige Pooshkar oss på. Sammen med venner i en miljøverngruppe for ungdom i India, protesterer han mot bruken av plastikk. I Togo møter vi en aktivist som kjemper mot avskoging, og lærer innbyggerne i landsbyen å samle solenergi til å tilberede mat. I småbyen Appalachia i USA møter vi en lokalbefolkning i samlet kamp mot gruveselskaper som sprenger bort fjellene, lag for lag.

I denne inspirerende dokumentaren blir vi med på en reise jorden rundt for å finne folk på grasrotnivå som arbeider for å redde miljøet. I kraft av usedvanlig vakre bilder går turen fra regnskogen i Papua Ny Guinea til frøbanken på Svalbard, og episodene flettes sammen med tankevekkende ord av den britiske poeten Simon Armitage. Små initiativ verden over gir grunn til optimisme i klimakampen. De selvsikre og reflekterte 13-åringene i India gir alene tro på den neste generasjonen.

Regi

Brian Hill er en prisbelønnet britisk filmskaper og administrerende direktør i produksjonsselskapet Century Films. Han har laget mer enn 60 filmer for BBC, Channel 4 og ITV, inkludert DRINKING FOR ENGLAND og SONGBIRDS. Hills nyeste prosjekt, CLIMATE OF CHANGE, er et optimistisk perspektiv på klimakampen og har med seg den oscarbelønte skuespilleren Tilda Swinton som fortellerstemme.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}