BIFF 2009

Cold Souls

1t 41m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cold Souls
Regi
Sophie Barthes
Being Paul Giamatti

Paul Giamatti spiller skuespilleren Paul i Sophie Barthes' forundelige komedie COLD SOULS. Prøvene på Tsjekhovs "Onkel Vanja" utløser et psykologisk sammenbrudd hos Paul, og han glir stadig lenger inn i apatien og depresjonen. Men en dag kommer han over en annonse for et mystisk selskap som tilbyr seg å kutte båndet mellom sjel og legeme og legge sjelen på is. Paul gjennomgår prosedyren, og når selskapet attpåtil greier å rote bort sjelen hans, setter det startskuddet for en surrealistisk reise inn i en verden ingen visste fantes.

Paul Giamatti har med årene trådt frem som en av Hollywoods beste og mest pålitelige karakterskuespillere. Og med kritikerroste hovedroller i filmer som AMERICAN SPLENDOR (2003) og SIDEWAYS (2005) og HBO-miniserien "John Adams" (2008) har han også blitt noe av en publikumsfavoritt. COLD SOULS' tematikk og særegne metafysikk har åpenbare likheter med Spike Jonzes BEING JOHN MALKOVICH (1999) og Charlie Kaufmans NEW YORK I ET NØTTESKALL (2008), men regissør og manusforfatter Sophie Barthes viser med sin debutfilm at hun har særpreg i bøtter og spann. COLD SOULS er rett og slett en av årets beste amerikanske filmer.

Regi

Franskfødte Sophie Barthes vokste opp både i Midt-Østen og Sør-Amerika. I 2000 flyttet hun til New York for å studere film. Hennes første film, kortfilmen SNOWBLINK (2004), ble filmet i Ukraina, hvor hun samarbeidet med fotograf Andrij Parekh. HAPPINESS (2006), en kortfilm om en fabrikkarbeiderske som kjøper en eske med lykke, ble vist i Sundance i 2006 til jublende applaus. COLD SOULS, med Paul Giamatti i hovedrollen,  er hennes første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}