BIFF 2018

Cold War

2018 • 1t 28m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zimna wojna
Språk
polsk
Undertekster
norsk (NB!)
Regi
Pawel Pawlikowski
Manus
Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki
Produsent
Ewa Puszczynska, Tanya Seghatchian
Årets vakreste kjærlighetshistorie

COLD WAR åpner i 1949, når pianisten Wiktor reiser rundt på den polske landsbygda på jakt etter musikere og sangere til en turnerende forestilling som skal feire tradisjonell bondekultur. På en audition møter han den vakre og viljesterke Zula, og dette blir starten på en kjærlighetshistorie som skal utspille seg over to tiår, i en rekke forskjellige land og gjennom noen av de mest anspente periodene i europeisk etterkrigshistorie. For selv om de to planlegger å rømme til Vest-Europa sammen, er det kun én av dem som makter å krysse grensen.

Pawel Pawlikowskis oppfølger til den Oscar-belønte IDA er nok et gripende drama fotografert i nydelig svart-hvitt. Hovedrolleinnehaverne Joanna Kulig og Tomasz Kot gjør en mesterlig jobb med å skildre forholdet mellom to mennesker som er for desillusjonerte for romantikk, men som på tross av at livet tar dem i svært ulike retninger aldri greier å glemme hverandre. COLD WAR er årets vakreste kjærlighetshistorie, og en sterk kandidat til tittelen som 2018s peneste film.

NB! Vises med norske undertekster.

Regi

Pawel Pawlikowski (Polen, 1957) Filmer i utvalg: IDA (2013), THE WOMAN IN THE FIFTH (2011), MY SUMMER OF LOVE (2004), LAST RESORT (2000), THE STRINGER (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}