BIFF 2004

Collateral

2004 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Collateral
Språk
Engelsk
Regi
Michael Mann
Manus
Stuart Beattie
Foto
Dion Beebe, Paul Cameron
Produsent
Michael Mann

I tolv år har drosjesjåføren Max sett livet passere utenfor vinduene på taxien sin. I sladrespeilet har tusenvis av ansikter kommet og gått, men en kveld ser han ett som skal komme til å brenne seg fast. Leiemorderen Vincent er på oppdrag i L.A., og sjåføren blir tilbudt høy timebetaling for å kjøre ham mellom de ulike personene som skal drepes den kvelden. Under jakten på neste offer og flukten fra politistyrkene, blir begges liv snart avhengig av den andre.

Etter blant annet EYES WIDE SHUT og MAGNOLIA (begge 1999) og VANILLA SKY (2001), fortsetter Tom Cruise ferden vekk fra kjekkas-statusen i rollen som leiemorderen Vincent. Han har med seg skuespiller og komiker Jamie Foxx som den lett livsfjerne drosjesjåføren Max. Med COLLATERAL har den alltid habile regissøren Michael Mann levert nok en mørk actionthriller, som vanlig ispedd gode porsjoner drama, humor og drivende god dialog.

Regi

Michael Mann (f. 1943) studerte ved London International Film School, og startet karrieren sin som manusforfatter for tv-serien STARSKY AND HUTCH (1975-1979). Blant hans kritikerroste publikumssuksesser finner vi DEN SISTE MOHIKANER (1992) og THE INSIDER (1999). Med HEAT (1995) laget han en nyinnspilling av sin egen film L.A. TAKEDOWN (1989).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}