BIFF 2007

Colour Me Free

2007 • 0t 48m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Colour Me Free
Regi
Areta Lloyd
Hver revolusjon har sin farge, men å finne fargen er ikke alt som trengs

På begynnelsen av 2000-tallet så det ut til at verden skulle oppleve en fjerde bølge av demokratisering. I 2003 var det roserevolusjonen i Georgia, i 2004 var det oransjerevolusjonen i Ukraina Sist og i 2005 var det tulipanrevolusjonen i Kirgisistan. Alle sammen kom som en konsekvens av valgfusk, så alt lå tilsynelatende til rette for en revolusjon i forbindelse med det hviterussiske presidentvalget i 2006.

Blå ble fargen hviterusserne samlet seg bak etter at en demonstrant flagget med den blå skjorten sin bak en barrikade av politi. Dessverre fikk ikke revolusjonsfargen den samme gjennomslagskraften i Hviterussland. Istedenfor nytt regime og ny giv måtte demonstrantene konstatere at Lukashenko hadde is nok i magen til å vente dem ut. Etter en ukes demonstrasjoner i snø og bitende kulde var demonstrantene trette og kalde. Da satte Lukashenko inn politi og fikk ryddet unna de brysomme demokratiforkjemperne.

Regi

Areta Lloyd er journalist og regissør. Hun har en bachelor i statsvitenskap og en master i journalistikk fra Carleton Universitetet i Ottawa. For øyeblikket har hun sin base i Toronto, hvor hun jobber med menneskerettigheter, pressefrihet og utvikling. COLOUR ME FREE er hennes første dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}