BIFF 2003

Comandante

2003 • 1t 33m • USA / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Comandante
Regi
Oliver Stone

Forholdet mellom USA og Cuba er langt fra normalt. På den ene siden opprettholder amerikanerne sine militærbaser, og har et eget fengsel for Al-Qaeda-mistenkte på øya. På den andre siden er all amerikansk "økonomisk aktivitet" forbudt. Cuba er første stoppested i Bushs Ondskapens akse.

Hit reiste Oliver Stone for å lage et svært intimt og direkte portrett av selveste Comandante - Fidel Castro. Mannen som tok makten på Cuba fra general Batista i 1959, slo ned de amerikanskledete invasjonsstyrkene to år senere, og var i sentrum for cubakrisen i 1962. Mannen som har ydmyket USA, og enten er hatet eller elsket.

Stone deltar selv i filmen som samtalepartner. Ingen avtaler ble gjort på forhånd om hvilke tema som skulle taes opp, noe som har resultert i en oppsiktsvekkende ærlig film. Castro forteller for første gang om sitt forhold til Che Guevara, Kennedy og Nixon, og om forholdene på Cuba i dag. Men han snakker også om privatlivet - om rollen som far og mann.

Regi

Oliver Stone ble født i New York i 1946. Han har arbeidet som lærer i Vietnam, som sjømann, drosjesjåfør, bud, produksjonsassistent og selger. Stone tjenestegjorde i militæret under Vietnamkrigen fra 1967-68. Deretter reiste han tilbake til New York og fullførte sine studier ved NYU Film School i 1971.

Stone har alt i alt blitt nominert til 11 Oscars som manusforfatter, regissør og produsent. Han vant Oscar for manuset til MIDNIGHT EXPRESS (1978), og for regi av både PLATOON (1986) og FØDT FJERDE JULI (1989). I tillegg har han mottatt tre Golden Globe-priser for regi, og en for manus, og var nominert for beste regissør (NATURAL BORN KILLERS i 1994) og beste manus (NIXON i 1995). Hans seneste filmer er ANY GIVEN SUNDAY (1999), PERSONA NON GRATA (2002) og COMANDANTE (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}