BIFF 2014

Concrete Night

2013 • 1t 36m • Danmark / Finland / Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Betoniyö
Språk
Finsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Pirjo Honkasalo
Manus
Pirjo Honkasalo, Pirkko Saisio
Foto
Peter Flinckenberg
Produsent
Misha Jaari, Mark Lwoff
Stilsikkert svart-hvitt-drama fra Helsinki

CONCRETE NIGHT er historien om Simo, en 14 år gammel gutt som bor i en liten leilighet i Helsinki sammen med sin mor og sin eldre bror Ilkka. Filmen utspilles i helgen før Ilkka må melde seg til fengselet for soning, og moren - som selv skal utenbys - er bekymret for ham. Derfor vil hun at Simo skal holde sin storebror under oppsikt og forhindre at han foretar seg noe drastisk mens hun er borte. Men akkurat dét er lettere sagt enn gjort, og hver for seg går de to brødrene en dramatisk helg i møte.

Filmet i et stilisert svart-hvitt-uttrykk som sender tankene hen til både 50-tallets Hollywood, 60-tallets Skandinavia, og Frank Miller og Robert Rodriguez' SIN CITY (2005), er dette en sjeldent vakker og poetisk filmopplevelse. Den erfarne regissøren Pirjo Honkasalo har konstruert et søvngjengersk, erkefinsk univers hvor tiden tilsynelatende står stille, og hvor alle tildragelser dermed antar karakter av noe eviggyldig. CONCRETE NIGHT er en film som viderefører arven fra finsk fjernsynsteater med et moderne uttrykk og et tydelig nikk til David Lynch.

Regi

Pirjo Honkasalo (Finland, 1947) Filmer i utvalg: SEITTI - KILVOITTELIJAN PAIVAKIRJA (2009), THE 3 ROOMS OF MELANCHOLIA (2004), FIRE EATER (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}