BIFF 2003

Conduct Zero

2002 • 1t 37m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pumhaeng Zero
Regi
Geun-shik Jo

Hvis man krysser en highschool-komedie med effekthysteriet fra THE MATRIX, og så slenger inn Sør-Koreas mest populære unge skuespiller, da har vi CONDUCT ZERO. Eller null i oppførsel, om vi skal oversette direkte. Den unge skuespillerhelten heter Seung-beom Ryu, og har sjarm og utstråling nok til å bære en film alene. Kanskje vi kan kalle ham en sørkoreansk Kristoffer Joner. En antihelt som har mye av det samme smågutteaktige i seg, og som her er uimotståelig i rollen som Jung-pil, en sjaskete men sjarmerende skolegutt med null i oppførsel.

Jung-pil lever godt på sitt rykte som verstingen på Moonduk High School. Han har en finger med i det meste som foregår av ulovligheter på skolen, og ryktene vil ingen ende ta. Han er skolens fighter nummer 1, og klassekameratene kjemper om å fortelle de mest utrolige historiene om ham. Det som gir CONDUCT ZERO det lille ekstra, er blant annet at vi får vi se disse historiene like spektakulært som de blir fortalt. Der lager Jung-pil kakemat av hundre karatedudes på én gang – i fylla. Han hamler opp med byens tre aller verste slåsskjemper, og når folk kaster kniver på ham, er det bare å henge solid lenge i luften, og sparke dem tilbake der de kom fra.

Men heltestatusen kan jo ikke vare. I en storm dukker plutselig Sang-man opp, en rival som har blitt overført fra en annen skole, og som vil overta tronen...

Regi

Geun-shik Jo har studert ved filmavdelingen ved Seoul Institute of the Arts, og ved regilinjen ved Koreas filmakademi. Siden 1993 har han laget en rekke kortfilmer. Han har også arbeidet sammen med regissørene Tae-yong Kim og Kyu-dong Min, og som assistent for Sun-woo Jang. Jo har også skrevet manus til CONDUCT ZERO, som er hans spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}