BIFF 2011

Confessions

2010 • 1t 46m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kokuhaku
Regi
Tetsuya Nakashima
En intens og uforutsigbar historie om en lærerinnes hevn på sine forferdelige elever

Lærerinnen Yuko Moriguchi forteller at hun har injisert HIV i skolemelken til to av elevene sine. Den uoppdragne syvendeklassen blir med ett unormalt stille. Hun forteller at hun har gjort dette fordi disse to elevene har drept hennes fire år gamle datter. Dette er opptakten til en intens og vakker hevnhistorie hvor man gjennom bekreftelser fra lærerinnen og hennes elever ikke bare går dypere og dypere inn i bakgrunnen for drapet og hevnen, men også lag for lag avslører de kompliserte, mørke sinnene til hver og én av de involverte. Det er BATTLE ROYALE møter MEMENTO.

CONFESSIONS er hyllet av Det japanske filmakademiet som vinner av blant annet beste film, regi og manus, samt nominert som landets Oscar-kandidat. Regissør Tetsuya Nakashima, som er kjent for HAPPY-GO-LUCKY og KAMIKAZE GIRLS, leverer en elegant film som med både uforutsigbare historievrier og et slående visuelt utrykk gjør at du blir sittende på stolkanten i fasinasjon fra begynnelse til slutt.

Regi

Tetsuya Nakashima (født 1959) er en japansk filmregissør. Nakshima har mottatt en rekke priser, og fikk blant annet prisen for beste regissør i 2005 på Yokohama Film Festival for hans film KAMIKAZE GIRLS. CONFESSIONS var det japanske bidraget for beste fremmedspråklige film til Oscar i år. Filmen fikk prisen for årets film i Japan i 2011.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}