BIFF 2004

Control Room

2004 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Control Room
Regi
Jehane Noujaim

Et av de første ordene som blir sagt i CONTROL ROOM er "propaganda". Det er også meget passende for temaet i filmen. For det handler om krig, media og hvem som kontrollerer sannheten. I filmen følger vi arbeidet i tv-kanalen Al Jazeera, kanalen som Donald Rumsfeld har kalt "Osama bin Ladens talerør". Al Jazeera er den største uavhengige nyhetskanalen i den arabiske verden, med over 40 millioner seere. I tillegg til innblikket i det som skjer bak kameraene hos Al Jazeera, får vi følge amerikanske journalister og medarbeiderne i Central Communications – pressesenteret der amerikanske myndighetene styrte informasjonsstrømmen til tv-seerne hjemme.

CONTROL ROOM viser oss hvordan propaganda blir spredd gjennom tv-sendinger til befolkningen på begge sider av konflikten og hvordan sannheten ofte befinner seg et sted midt i mellom de to versjonene. Den er et fascinerende dokument som viser grunnleggende forskjellige fremstillinger av krigen i Irak. Filmen går inn som en del av festivalens fokus på mediemanipulasjon og gir et skremmende bilde av medias makt i en krigssituasjon.

Regi

Jehane Noujaim (f. 1975) er av egyptisk-amerikansk opprinnelse. Hun er utdannet ved Harvard som filmregissør og laget sin eksamensfilm om kvinnelige analfabeter i en landsby utenfor Kairo. Etter det jobbet hun en periode i MTV hvor hun arbeidet med å lage dokumentarer. Hun var også medregissør på DOWN FROM THE MOUNTAIN med bl.a. Chris Hegedus i 2000, konsertfilmen om musikerne bak Coen-brødrenes OH BROTHER WHERE ART THOU. På BIFF 2001 var hun representert med filmen START UP.COM (2001), en fascinerende film om et internettselskaps vekst og fall. Siden har hun også laget filmen ONLY THE STRONG SURVIVE (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}