BIFF 2011

Cool It!

2010 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cool It!
Regi
Ondi Timoner
Klimakatastrofe og verdens undergang? Virkelig? Kul’an!

Den kontroversielle danske klimaforskeren og skeptiske miljøverneren, Bjørn Lomborg, har skrevet boken "Cool it" og holdt forelesinger etter samme oppskrift. Filmskaper Ondi Timoner følger ham verden rundt, mens Lomborg utforsker klimatrusselen og hvilke effekter den kan ha, med et skeptisk blikk på hva som er fakta og skikkelig vitenskap.

Lomborg er grunnlegger og leder av København konsensussenter, en globalt anerkjent tankesmie som samler verdens ledende økonomer. Målsettingen er å finne løsninger på noen av de største utfordringene kloden står overfor basert på en kost-nytte-analyse av tilgjengelige ressurser.  Lomborg har blitt kritisert fra mange hold for å ikke ta klimatrusselen på alvor og for å overse menneskenes rolle i årsaksbildet; COOL IT forteller en mer sammensatt historie. I den opphetede og polariserte debatten om globale klimaendringer forsøker Lomborg å finne de smarteste og mest effektive løsningene på problemene.

Regi

Ondi Timoner er utdannet ved Yale og stiftet Interloper Film i 1994. Hun vant Grand Jury Price i Sundance i 2004 for filmen DIG! – om de to rockebandene The Brian Jonestown Massacre og The Dandy Warhols. Siden fulgte JOIN US i 2007 og WE LIVE IN PUBLIC, som hadde verdenspremiere i Sundance i år og som gjorde Timoner til den første regissøren til å vinne juryens hovedpris to ganger.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}