BIFF 2003

Corto Maltese i Sibir

2002 • 1t 32m • Frankrike / Italia / Luxemburg

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Corto Maltese: La cour secrète des Arcanes
Regi
Pascal Morelli

Mellom Uralfjellene i vest og Shanghai ved østkysten av det asiatiske kontinentet griper den russiske revolusjon om seg og fremkaller store følelser av det edlere, og mange av det mindre gode slaget. Gulljakt, nostalgi for en tidligere verdensorden, håp for en ny tid, alt dette og mer til gjør folk urolige og irrasjonelle, får dem til å begå drap for å unnslippe kjedsomheten og til å dø på grunn av feilsendte blikk.

Corto og Rasputin prøver å fravriste Admiral Koltchak Tsarens gull, som han har tenkt å finansiere sin krig mot bolsjevikene med. Corto er stadig konfrontrert med nye utfordringer på sin vei og møter en rekke armégeneraler som er delt i synet på om de skal støtte fortidens orden eller å bygge en annen slags fremtid. Corto er ingen helt eller antihelt, men en evig eventyrer som reiser fra kontinent til kontinent hvor det hersker uorden og krig.

Filmen har bevart Hugo Pratts (1927-1995) flotte strek og Maltese fremstår like kool som i serien.
Den er en blanding av håndtegninger, 2D og 3D. Behagelige farger og nydelige landskap, gjør CORTO MALTESE I SIBIR til en regnbue for øyet.

Regi

Pascal Morelli har jobbet lenge som animatør og med visuelle effekter, på blant annet Philip Kaufmans HENRY & JUNE (1990) og RISING SUN (1992).

Dette er hans første spillefilm som regissør.
Hele filmen er laget i Frankrike og involverte 400 personer og mer enn 500 000 tegninger, over en 5 års periode.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}