BIFF 2021

Courage

2021 • 1t 30m • Tyskland / Hviterussland

42 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
hviterussisk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Aliaksei Paluyan
Manus
Aliaksei Paluyan
Foto
Tanya Haurylchyk, Jesse Mazuch
Produsent
Jörn Möllenkamp
Teater vs diktatur

I forkant av valget i Hviterussland i fjor trodde mange i og utenfor den tidligere sovjetstaten at president Aleksandr Lukasjenkos regjeringstid var over. Men den gang ei: Lukasjenko ble utropt som vinner med 80 % av stemmene, og hundretusener tok til gatene for å protestere mot regimet og det de var overbevist om at var valgfusk. De fredelige demonstrasjonene ble møtt med brutal vold av myndighetene, og siden den gang har ytringsfrihetssituasjonen i landet blitt ytterligere forverret.

COURAGE dokumenterer skuespillerne Denis, Marina og Pavels bruk av undergrunnsteater for å kjempe mot Lukasjenkos regime, og det er gjennom deres øyne vi bevitner de dramatiske konfrontasjonene mellom soldater og demonstranter. Regissør Aliaksei Paluyan og hans kamerateam står på barrikadene, og fanger kampen for frihet i bilder som er like rystende som de er storslåtte. Demonstrantene lykkes ikke å avsette Lukasjenko, men i tillegg til å være en essensiell dokumentasjon av en revolusjon som aldri ble noe av, er denne filmen også en inspirerende hyllest til deres utrettelige engasjement for demokrati.

Introduksjon ved Martin Paulsen, tidligere styreleder Raftostiftelsen og Hviterussland-ekspert på visningen søndag 24. oktober.

Regi

Aliaksei Paluyan (Hviterussland/Tyskland) COURAGE er Paluyans første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}