2021 • 1t 33m • Storbritannia

90 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Andrea Arnold
Foto
Magda Kowalczyk
Produsent
Kat Mansoor
En dokumentar som vil endre ditt blikk på kuer for alltid

Hovedpersonen i dokumentaren COW er Luma, en melkeku på en gård i England. Filmen inneholder ingen voiceover, og mennesker figurerer kun når de opptrer i Lumas umiddelbare nærhet for å melke henne til tonene av fengende popmusikk, trimme hovene hennes eller hjelpe henne med å føde. Mesteparten av tiden ligger kameraet tett på Luma, og resultatet er en opplevelse av å gli inn i kuens verden og få et helt annet blikk på moderne dyrehold og hvordan vi mennesker forholder oss til skapningene som forsyner oss med melk og kjøtt.

Andrea Arnold er best kjent for spillefilmer som FISH TANK (BIFF 2009) og AMERICAN HONEY (BIFF 2016), og her viser hun at hennes unike observasjonsevne og talent for å skape sanselige scener egner seg minst like godt for dokumentar som for fiksjon. COW er en film med et budskap og en agenda, men noen moralpreken er det likevel ikke snakk om. Snarere er dette en film som inviterer oss til betrakte kuer og andre husdyr fra et nytt perspektiv – og trekke våre egne konklusjoner om hva vi bør gjøre, spise og drikke.

Regi

Andrea Arnold (Storbritannia) Filmografi: AMERICAN HONEY (BIFF 2016), WUTHERING HEIGHTS (2011), FISH TANK (BIFF 2009), RED ROAD (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}