BIFF 2005

C.R.A.Z.Y.

2005 • 2t 05m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
C.R.A.Z.Y.
Regi
Jean-Marc Vallée
En feelgood-film lagt til Montréal på syttitallet med et flott soundtrack som setter deg i stemning

C.R.A.Z.Y. er en hyllest til en svunnen tid, en feelgood-film fra den gangen David Bowie var Aladdin Sane og Pink Floyd skapte spacemusikk. Filmen er bred i sin underholdende grunntone og samtidig glitrer den i noen magiske øyeblikk underveis. Resultatet blir en sjelden kombinasjon av på den ene siden å være en kunstfilm, og på den andre å fortelle en universell historie som appellerer til massene. Det imponerende soundtracket gir filmen en ekstra dimensjon.

Zachary Beaulieu blir født på 1. juledag i Montréal i 1960. Zachs brødre er ikke akkurat hans beste venner, men moren synes han er noe helt for seg selv. Faren er på vakt mot Zachs tendenser til å like ting gutter ikke skal like og er bekymret for ham. Samtidig er faren selv et følelsesmenneske som elsker Patsy Cline og ved enhver familiesammenkomst benytter anledningen til å imitere visesangeren Charles Aznavour. Når alt kommer til stykket synes de uforsonelige to – far og sønn – å ha en del til felles likevel.

Regi

Kanadiske Jean-Marc Vallée (f. 1963) har studert film ved Montréal-universitetet. Han har bak seg en rekke kortfilmer og arbeider også med teater. Hans debutfilm LISTE NOIRE (1995) ble nominert til hele ni Genie-priser i 1996. Siden fulgte LOS LOCOS (1998) og LOSER LOVE (1999).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}