BIFF 2003

Cremaster 3

2002 • 3t 02m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cremaster 3
Regi
Matthew Barney

Cremaster er benevnelsen på den muskel som kontrollerer testikkelens sammentrekninger som følge av ekstern stimuli.

CREMASTER 3 er den nyeste del av i alt fem verk. Det første ble til i 1994 og var 42 minutter - det verket vi viser er hele tre timer langt! Vi siterer fra Astrup Fearnley Museet:

"Matthew Barneys (f. 1967) kunst appellerer til alle sanser, den er overraskende, eksperimentell, fortellende, figurativ og abstrakt. Den store Cremaster-syklusen har form av en fortelling eller et eventyr befolket av magiske mytologiske skikkelser og sentrale historiske personer som Harry Houdini, Gary Gilmore, Slayer og Steve Tucker. Barney har tatt utgangspunkt i prosesser og overføringer av biologisk form, og skapt et fascinerende epos hvis kunstneriske uttrykk preges av fysiske steder, utradisjonelle materialer og barokke dekorasjoner. I museets underetasje blir publikum introdusert for Barneys univers gjennom grensesprengende skulpturer, installasjoner, fotografier, filmer og tegninger."

Regi

Matthew Barney er en av USAs viktigste samtidskunstnere, og i følge New York Times er han den største av dem alle akkurat nå. Han er født i San Francisco i 1967 og er utdannet ved Yale University. Han er en betydelig kunstner internasjonalt og hans CREMASTER-filmer har turnert Sundance, New York, Rotterdam, Rio og Edinburgh for å nevne noen filmfestivaler. Museumsinstallasjonene er vist bl.a. på Guggenheim i New York og i Paris og den fullstendige utstillingen med filmer vises nå i høst i Oslo på Astrup Fearnly Museet og Cinemateket.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}