BIFF 2017

Cries From Syria

2017 • 1t 51m • Tsjekkia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cries From Syria
Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
Evgenij Afineevsky
Foto
Evgeny Afineevsky, Monzer Al Hallak, Mahmoud Al Saadi, Samir Al-Mutfi, Faris Al-Shawaf, Mohamad Aljunde, Moaz AlShami, Mustafa Anas, Ahmed Barakat, Alaa Break, Khaled Eissa, Tamer Eker, Raed Fares, Mustafa Kanli,
Produsent
Evgenij Afineevsky, Aaron I. Butler, Den Tolmor
Grusomhetens ABC

Den syriske krigen har rast i over seks år, og en hel verden har vært vitne til en grusom konflikt som tilsynelatende aldri vil ta slutt. Det som startet med barn som tegnet graffiti på en vegg i kjølvannet av den arabiske våren har vokst til å bli en av de mest destruktive krigene i nyere tid og en humanitær katastrofe av historiske proporsjoner. På toppen av det hele bruker regionale og internasjonale stormakter krigen som en arena for maktspill og posisjonering seg imellom.

I CRIES FROM SYRIA går regissør Evgenij Afineevskij kronologisk til verks, og med imponerende strukturelle grep klarer han å legge frem denne komplekse konflikten på en måte som gjør det mulig for mennesker uten mastergrad i statsvitenskap å henge med på notene. Gjennom en blanding av autentiske opptak fra slagmarken og dybdeintervjuer, klarer filmen å zoome inn og ut på det lappeteppet av konflikter som vi kaller borgerkrigen i Syria. CRIES FROM SYRIA er et ypperlig utgangspunkt for å forstå vår tids mest uforståelige blodbad.

 

Festivalgjest: Evgeny Afineevsky, regissør

Regi

Evgenij Afineevskij (Russland, 1972) Filmografi i utvalg: PRAY FOR UKRAINE (2015), WINTER ON FIRE: UKRAINE’S FIGHT FOR FREEDOM (2015), DIVORCE: A JOURNEY THROUGH THE KIDS’ EYES (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}