BIFF 2005

Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul

2005 • 1t 30m • Tyskland / Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul
Regi
Fatih Akin
En dokumentar om Istanbuls musikkscene og mangfoldige kultur

I CROSSING THE BRIDGE – THE SOUND OF ISTANBUL reiser den tysk-tyrkiske regissøren Fatih Akin tilbake til byen han besøkte i sin forrige film, MOT VEGGEN. Ledsaget av Einstürzende Neubautens Alexander Hacke, møter vi den tyrkiske storbyen som ligger midt mellom de såkalte østlige og vestlige verdener. Hacke får et hektisk møte med Istanbuls musikkscene, en scene som er like mangfoldig som byens kultur forøvrig. Byens historie og påvirkning fra både Østen og Vesten har gitt grobunn for en stolthet på vegne av egen musikktradisjon, og samtidig en åpenhet for påvirkning utenfra.

Hackes reise demonstrerer derfor et vidt musikalsk spenn, fra moderne elektronika, rock, hiphop og til klassisk “arabesque”. Istanbul er i dag reisemål for et utall dj-er, musikere og artister fra hele verden. De reiser for å bli inspirert, og for å oppleve den brutale skjønnheten byen innehar. Med musikken som drivkraft, går denne dokumentaren under huden på verdensmetropolen Istanbul.

Regi

Fatih Akin (f. 1973) vokste opp i Hamburg med tyrkiske foreldre. Han studerte ved Hamburger Hochschule für Bildende Künste fra 1994-2000, og har jobbet for Wüste Filmproduction siden 1993. I tillegg til å spille i sine egne filmer, har Akin laget en rekke musikkvideoer. Hans første langfilm var KURZ UND SMERTZLOS (1988), som høstet flere priser. Hans nest siste film, SOLINO (2002), som hadde kinodistribusjon i Norge, ble nominert til den tyske filmprisen. MOT VEGGEN har blitt regissørens store gjennombrudd, og filmen vant Gullbjørnen og FIPRESCI-prisen ved Berlin internasjonale filmfestival 2004, samt priser ved blant annet European Film Awards og Film fra Sør. Filmen ble også vist under fjorårets BIFF.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}