BIFF 2007

Crossing the Line

2006 • 1t 30m • Storbritannia/Nord-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Crossing the Line
Regi
Daniel Gordon
På sekstitallet stakk flere amerikanske soldater i Sør-Korea 'feil' vei og ble nordkoreanere

Dette er den utrolige historien om fire amerikanske soldater som var stasjonert på Sør-Koreas grense mot nabolandet i nord. Hver for seg hoppet de av til Nord-Korea hvor de etter hvert ble tatt imot med åpne armer da diktaturregimet der så hvilken muligheter som lå i å bruke dem i propagandaøyemed. De ble blant annet filmstjerner og spilte i filmer som amerikanske skurker. I dag er det bare én tilbake og vi får møte kamerat Joe i dagligdagse omgivelser med sin andre kone og tre sønner i Pyonyang, hvor han er en kjederøykende, alkoholisert statspensjonist som fordriver tiden med å fiske.

Beretningen om kamerat Joe og de tre andre er en oppsiktvekkende historie om svik og makt men også om å legge fortiden bak seg uten at man vel kan si at fremtiden lå foran dem, for de prøvde blant annet å hoppe av til den sovjetiske ambassaden etter en stund. Og hva svarte Sovjetstaten? Se selv!

Regi

Daniel Gordon har en noe spesiell bakgrunn som produsent av sportsfilmer og etablerte sitt eget selskap VeryMuchSo i 2001. Han har laget to filmer om Nord-Korea: THE GAME OF THEIR LIVES (03) og A STATE OF MIND (04). Det var disse filmene som gjorde at han vant nok tillit innad i diktaturregimet til å lage denne filmen om amerikanske avhopperne.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}