BIFF 2015

Crossroad Street

1988 • 1t 25m • Latvia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Skersiela
Språk
latvisk
Undertekster
engelsk
Regi
Ivars Seleckis
Manus
Talivaldis Margevics
Foto
Ivars Seleckis
Produsent
Leonids Berzins
Glasnost og perestrojka i 80-tallets Latvia

I CROSSROAD STREET blir en liten gate i Latvia et bilde på Øst-Europa etter kommunismens fall. Filmen er spilt inn under Sovjetunionens siste år, og skildrer hvordan stormaktens oppsmuldring preger livene til vanlige mennesker i landene som tidligere lå bak jernteppet. Det er endring i luften, og vestlige eksportvarer som ytringsfrihet, kapitalisme og liberalisme er på full fart inn. Og i den 800 meter lange gaten Skersiela finner vi både tradisjonelle proletarer og mennesker som omfavner kapitalismen med åpne armer.

Regissør Ivars Seleckis introduserer oss for ti innbyggere i Crossroad Street, som alle har sin historie å fortelle og sin egen oppfatning av de store samfunnsomveltningene som pågår rundt dem – og heldigvis for både Seleckis og publikum er ingen redd for å snakke rett fra levra. Resultatet er vekselvis sjarmerende, tragisk, deprimerende og humoristisk, og denne finstemte tonen har Seleckis tatt med seg når i oppfølgerne NEW TIMES AT CROSSROAD STREET (1999) og CAPITALISM AT CROSSROAD STREET (2013), som begge vises under årets festival.

Regi

Ivars Seleckis (Latvia, 1934) Filmer i utvalg: IN THE SHADE OF THE OAK STREET (2007), PRIMADONNA ON ROLLERSKATES (2002), NEW TIMES AT CROSSROAD STREET (1999), CROSSROAD STREET (1988)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}