BIFF 2007

Curiosity Kills the Cat

2006 • 1t 39m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hao qi hai si mao
Regi
Zhang Yibai
Et mystisk puslespill av en kjærlighetshistorie, satt mot en bakgrunn av Kinas moderne klasseskiller

Fra en nasjon som ofte har en tendens til å låse seg fast i visse filmsjangere er CURIOSITY KILLS THE CAT et ekstra forfriskende bidrag – et utforutsigbart psykologisk kjærlighetsdrama som tar utgangspunkt i det mangefasetterte forholdet mellom en gift mann, hans kone, hans elskerinne, en utenforstående sikkerhetsvakt og nabolagets unge Peeping Tom. Filmen er fortalt i tre sekvenser, fra tre forskjellige perspektiver, og etter hvert som vi lærer mer og mer er det ikke bare plottet som avsløres, men også personenes sanne karakter.

I bakgrunnen av den engasjerende historien aner vi også en skarp sosial kommentar til de store klasseskillene vi finner i Kinas storbyer. De dramatiske plotsvingningene speiler de sosiale toppene og bunnene vi finner i en by som er splittet mellom de tradisjonelle fattige strøkene og det nyrike bourgeoisiet. For et sterkt manus, fylt av sjalusi og begjær, kan vi også takke manusforfatteren Huo Xin, som tidligere også har stått bak KUNG FU HUSTLE.

Regi

Zhang Yibai, født i Chongqing i 1963, studerte litteratur ved Beijing Central Academy of Drama. Han stod først bak de populære TV-seriene CARRY LOVE THROUGH og BE HAPPY, før han i 2002 ga ut SPRING SUBWAY og i 2005 regisserte ett av tre segmenter i filmen ABOUT LOVE. Han har siden stått bak mange reklamer og musikkvideoer, og har samarbeidet med store stjerner som ZHANG Ziyi, COCO Li, XU Jinglei og XIE Tingfeng. CURIOSITY KILLS THE CAT er hans tredje film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}