BIFF 2016

Dagen i morgen

2016 • 1t 41m • Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
L'Avenir
Språk
engelsk/fransk/tysk
Undertekster
norsk
Regi
Mia Hansen-Løve
Manus
Mia Hansen-Løve
Foto
Denis Lenoir
Hverdagsfilosofi

Nathalie underviser i filosofi på en videregående skole i Paris, og anser seg selv som tilfreds med tilværelsen. Når ektemannen Heinz en dag kunngjør at han har truffet en annen og har til hensikt å forlate henne, starter imidlertid en prosess som tvinger den noen-og-seksti år gamle kvinnen til å definere seg selv og sitt liv på nytt. Etter hvert som barna flytter ut og moren går bort, innser hun at frihet ikke nødvendigvis er noen gave når man ikke har valgt den selv. Med ett virker de filosofiske problemstillingene hun bruker i undervisningen mer relevante for hennes eget liv enn noensinne.

Med EDEN (2014) sementerte franske Mia Hansen-Løve sin status som en av Europas mest interessante unge filmskapere, og med sin nye film beviser hun at talentet hennes ikke begrenser seg til å skildre unge mennesker. Rollen som Nathalie lar nemlig Isabelle Huppert demonstrere en oppsiktsvekkende bredde, som kombinert med en løs og uanstrengt struktur gjør DAGEN I MORGEN til en usedvanlig nyanserik og sjarmerende karakterstudie.

Regi

Mia Hansen-Løve (Franrike, 1981) Filmografi: EDEN (2014), GOODBYE FIRST LOVE (2011), FATHER OF MY CHILDREN (2009), ALL IS FORGIVEN (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}