BIFF 2009

Daniel & Ana

2009 • 1t 30m • Mexico / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Daniel y Ana
Regi
Michel Franco

Ana skal snart gifte seg og broren Daniel styrer med å utforske sin egen seksualitet. De to søsknene er bestevenner. På vei til bryllupsforberedelser kidnappes de og trues til sex. Kidnappingen tvinger søskenparet til sjelegransking og et storoppgjør med sitt eget forhold. De må konfrontere sitt begjær og sin frykt. Livet blir aldri igjen det samme og harmonien er visket bort.

DANIEL & ANA er basert på en sann historie, og regissøren har gått langt for å få alt nærmest mulig opp til virkeligheten. Kamera iakttar dypt dramatiske sekvenser fra avstand. Det fokuseres ikke spekulativt insisterende i Hollywood-tradisjon der handlingen åpner for det. Ei heller overdrives det med voldsomme og hektiske volds- og sexbeskrivelser. Den strenge realismen åpner for mer ettertanke og innlevelse, og blir således mer forstyrrende og sjokkerende. Den psykologiske effekten blir slik sterkere, og DANIEL & ANA sitter igjen lenge.

Regi

DANIEL & ANA er Michel Francos første spillefilm. Han har tidligere regissert tre kortfilmer, blant annet dramaet ENTRE DOS (2003) som vant flere priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}