BIFF 2015

Daniels verden

2014 • 1t 15m • Tsjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Danieluv svet
Språk
tsjekkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Veronika Lisková
Manus
Zdenek Holý, Veronika Lisková
Foto
Brano Pazitka
Produsent
Jana Brozková, Zdenek Holý
Ung, singel og pedofil

Tsjekkiske Daniel er i midten av tjueårene, studerer litteratur, og drømmer om å bli forfatter. Han har aldri vært i et forhold, og kommer aldri til å være i et heller. Han er forelsket, men vet at han aldri vil oppleve gjensidig kjærlighet. Daniel er pedofil, og har innfunnet seg med sin skjebne. I DANIELS VERDEN får vi ta del i dagliglivet og tankene hans, og på denne måten får vi et unikt innblikk i en samfunnsgruppe de aller fleste av oss vet forsvinnende lite om.

Det var produsent Zdenek Holy som fikk ideen til dokumentaren etter å ha sett en nyhetsreportasje om overgrep mot barn. Regissør Veronika Lisková brukte lang tid på å finne frem til Daniel, som gikk med på at hverken stemme eller bilder skulle sensureres for å gjøre ham anonym. På tross av den store risikoen er Daniel åpen og direkte, og reflekterer over andre aspekter ved å være pedofil enn kun den forbudte seksuelle tiltrekningen. Med utgangspunkt i Daniels selvinnsikt og evne til å ironisere over tilværelsen, har regissør Lisková skapt en dokumentar som er viktig, men også vittig og tilgjengelig. Filmen ble bestilt av tsjekkisk tv, men på grunn av det kontroversielle innholdet, har den ennå ikke blitt vist.

Regi

Veronika Lisková (Tsjekkia, 1982) Filmer i utvalg: A SLIGHTLY BETTER WORLD (2012) , UNTIL GOD DO US PART (2011), TOUCHES OF DANCE (2010), MEANTIMES (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}