BIFF 2002

Dårekisten

2002 • 1t 44m • Russland / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dom durakov
Regi
Andrej Kontsjalovskij

Under krigen i Tsjetjenia i 1996 ble en russisk psykiatrisk klinikk ved grensen forlatt av pleiepersonalet og pasientene ble overlatt til seg selv. Noen av dem ville forlate klinikken, men kom snart tilbake da granatene haglet i nærheten. Vi følger Janna, en av pasientene som lever i sin egen drømmerverden, der Bryan Adams er midtpunktet i hennes liv. En tropp med tsjetjenersoldater inntar klinikken og Janna blir forelsket i en av dem, som lover å gifte seg med henne. Men russerene er på vei tilbake og deres kommandant og sjefen for tsjetjenerne viser seg å ha en felles fortid i Afghanistan-krigen.

DÅREKISTEN er herlig burlesk og fantasifull, tross det dystre bakteppet. Julija Vysotskij er fremragende som Janna og Evgenij Mironov, som spiller hovedrollen i FORVANDLINGEN gjør igjen en helstøpt innsats som russisk offiser. Bryan Adams er seg selv - og det er kanskje like godt?

Regi

Andrej Kontsjalovskij er født i Moskva i 1937. Han ble født inn i en kunstnerfamile og hans halvbror er Nikita Mihalkov (URGA). Både hans oldefar og bestefar var berømte billedkunstnere og mor og far var forfattere og lyrikere. Mens Nikita valgte å bli en del av systemet, dro Andrej utenlands etter sitt internasjonale gjennombrudd med SIBERIADE i 1978. Han opererte i Hollywoodsystemet til langt ut i Perestroikaen. Her laget han bl.a. MARIAS LOVERS (1984) og RUNAWAY TRAIN (1985). RIABA HØNA MI (1994) var hans første film ved hjemkomsten til Russland.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}