BIFF 2011

Dark horse

2011 • 1t 26m • USA

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dark Horse
Språk
Engelsk
Regi
Todd Solondz
Manus
Todd Solondz
Foto
Andrij Parekh
Produsent
Ted Hope, Derrick Tseng
Fordi du fortjener det

Abe er en tykkfallen, kronisk enslig noenogtredveåring blottet for sosiale antenner. Han bor hos sine foreldre og det er ingenting i livet hans som tilsier at det noensinne kommer til å forandre seg. Men når Abe en dag på uforklarlig vis manner seg opp til å spørre den tilsvarende livsudyktige Miranda om telefonnummeret hennes, øyner både han og foreldrene et lys i enden av tunnelen. Spørsmålet er bare om det er et tog, en meteor eller et gryende hjerneslag.

I DARK HORSE tar Todd Solondz en av hollywoodkomediens standardkarakterer – den tilårskomne, sosialt klønete einstøingen som aldri har blitt voksen – og viser oss nettopp hvorfor han ikke har et liv. Ved å skildre denne skikkelsen uten snev av romantikk eller sympati, skaper han en film som er spekket med den samme velartikulerte misantropien og bekmørke humoren som publikum over hele verden har elsket siden han debuterte med WELCOME TO THE DOLLHOUSE i 1995.

Regi

Todd Solondz er en av de absolutt største kontemporære regissørene innenfor amerikansk indiefilm. Han slo for alvor gjennom med sin andre langfilm WELCOME TO THE DOLLHOUSE (1995), om en utilpass tenåringsjente. Han fortsatte suksessen med sin like smertefulle og morsomme HAPPINESS (1998) som gav ham FIPRESCI-prisen i Cannes. Siden har han utfordret konvensjonelt filmspråk i stadig større grad med STORYTELLING (2001) og PALINDROMES (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}