BIFF 2005

Darwin's Nightmare

2005 • 1t 47m • Østerrike / Belgia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Darwin's Nightmare
Regi
Hubert Sauper
Om mennesker, forskjeller, globalisering og fisk. Og en varslet miljøkatastrofe.

På 1960-tallet ble rovfisken nilabbor satt ut i Victoriasjøen i hjertet av Afrika som en del av et forskningsprosjekt. Rovfisken spredte seg raskt over hele innsjøen og utryddet nesten alt annet liv. På grunn av fiskens raske formering utviklet fiskeri seg til en stor næring, bare ikke for lokalbefolkningen. Daglig flys 500 tonn fisk ut av Tanzania for å havne på markeder i Europa og Japan. Lokalbefolkningen sitter igjen med fiskeavfallet.

DARWIN’S NIGHTMARE ser ved første øyekast ut til å være en film om forskjeller i levestandard, og gapet mellom nord og sør, men den er også mye mer: Regissør Hubert Sauper intervjuer EU-utsendinger, fiskere, prostituerte, piloter og gategutter for å se ringvirkningene av fiskeeksporten. Han møter et område rammet av sult, alkoholisme, prostitusjon, kriminalitet og aids. Samtidig kommer lasteflyene med våpen fra Europa; de blodige krigene i området er god butikk. DARWIN’S NIGHTMARE viser en grusom virkelighet som den vestlige globaliserte verden helst vil lukke øyene for.

Regi

Hubert Sauper er født i den østerrikske byen Tyrol, men har vokst opp i Frankrike. Sauper studerte regi i Wien og Paris og foreleser jevnlig om film ved universiteter rundt om i Europa og USA. Sauper har markert seg som en respektert filmskaper og har tidligere laget dokumentarene KISANGANI DIARY, om flyktinger i Rawanda, og ALONE WITH OUR STORIES om overgrep og vold mot kvinner i Frankrike. Han har også regissert spillefilmen SO I SLEEPWALK IN BROAD DAYLIGHT og flere kortfilmer, samt jobbet som skuespiller.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}