BIFF 2020

DAU. Natasha

2020 • 2t 25m • Ukraina / Tyskland / Russland / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/russisk/ukrainsk
Undertekster
engelsk
Regi
Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel
Manus
Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel
Foto
Jürgen Jürges
Produsent
Sergey Adonyev
En orwellsk fabel om ondskapens banalitet og et glimt av et av vår tids største kunstprosjekter

Natasja og Olga jobber i kantinen på et hemmelig sovjetisk forskningsinstitutt. Blant forskerne finner vi en gjestende fransk vitenskapsmann, som er involvert i et mystisk prosjekt for å øke produktiviteten på arbeidsplassen. Etter at Natasja og franskmannen innleder en affære, får hun KGB på nakken – med drastiske, dehumaniserende konsekvenser.

DAU. NATASHA er en del av regissør Ilja Krsjanovskijs monumentale multimediaprosjekt DAU, som har pågått siden 2006, og som har som mål å gjenskape det psykologiske klimaet fra Stalin-tiden ved hjelp av installasjonskunst, teater, film og rollespill. NATASHA er en av et dusin filmer som er blitt produsert som en del av prosjektet, og den første som blir vist som et frittstående verk. Dette er en mørk og stemningsfull studie av ondskapens banalitet og den giftige paranoiaen som gjennomsyrer totalitære regimer, med usimulerte sexscener og brutal vold. Det er, med andre ord, ikke en film for alle, men tilhengere av avantgardistisk filmkunst og HBO-serien «Tsjernobyl» bør kjenne sin besøkelsestid.

Regi

Ilja Krsjanovskij (Russland), Jekaterina Oertel (Russland) Krsjanovskijs filmografi: DAU. DEGENERATION (2020), 4 (2005). DAU. NATASHA er Oertels regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}