BIFF 2008

David Lynch – One Night Stand

2008 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
David Lynch – One Night Stand
Regi
David Lynch
David Lynch sitt nye prosjekt

David Lynch slutter tilsynelatende aldri å fascinere, skremme og utfordre publikum, og i takt med at en av vår tids største og mest innflytelsesrike filmkunstnere bruker stadig mer av sin tid på å utforske nye distribusjonskanaler og ny teknologi, dukker det opp stadig flere småprosjekter fra hans hånd. BIFF har gleden av å presentere høyst eksklusive visninger av tre slike

INTERVIEW PROJECT: Vi viser verdenspremieren på David Lynchs nye prosjekt, hvor hans team har reist rundt hele USA og intervjuet tilfeldige amerikanere om meningen med livet. Vi viser spesielt utvalgte episoder, hvor hver del introduseres av David Lynch, som forklarer hvor og hvordan de møtte på disse høyst interessante og egentlig helt ordinære menneskene.

DAVID LYNCH'S COOKING SHOW: Det særeste matlagingsprogrammet du noen gang vil se. Med sin sedvanlige forstyrrende musikk og filmet i svart/hvitt, forklarer David Lynch hvordan man lager matretter, hvor selv de minste detaljene er beskrevet helt spesifikt.

LYNCH2: Bakomfilmen til INLAND EMPIRE. Oppfølgeren til LYNCH som ble vist på BIFF i 2007.

Regi

David Lynch (f. 1946) er en av de store moderne visjonære filmskaperne. Etter å ha brukt seks år på innspillingen av sin debutfilm ERASERHEAD (1976), har han regissert filmer som ELEFANTMANNEN (1980), BLUE VELVET (1986), WILD AT HEART (1990), LOST HIGHWAY (1997), MULHOLLAND DRIVE (2001) og INLAND EMPIRE (2006). Sammen med Mark Frost skapte han den banebrytende tv-serien TWIN PEAKS (1990-91). Davis Lynchs filmer kjennetegnes som regel av en marerittaktig stemning og en drømmeaktig logikk, og som regissør og manusforfatter er Lynch alltid opptatt av å utfordre rammevilkårene for historiefortelling og karakterskildring. Men først og fremst er han en regissør med en unik evne til å på én og samme tid sjarmere, forbløffe og skremme publikum over hele verden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}