BIFF 2004

De døde

2004 • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Los Muertos
Språk
Spansk
Regi
Lisandro Alonso
Manus
Lisandro Alonso
Foto
Cobi Migliora

LOS MUERTOS åpner med et skremmende blikk inn i jungelen. Den tette vegetasjonen gjør det vanskelig å se hva som ligger foran. Etter en stund åpner det seg en lysning i den mørke jungelen, og likene av to ungdommer åpenbares.

30 år senere blir en en mann kalt Vargas løslatt fra fengslet. Han er tydelig preget av tiden innenfor murene, og begynner på sin reise tilbake til der ugjerningene skjedde. Vargas' historie nøstes ikke opp. -Alt det tilhører fortiden, svarer Vargas på spørsmål om hva som fikk ham i fengsel. Likevel virker det som om han må starte på nytt igjen der livet hans ble ugjenkallelig forandret. Naturens ynde kontrasteres med den skitne realiteten han etter hvert må avfinne seg med i sin kamp for å overleve i jungelen.

Etter bare to filmer fremstår Lisandro Alonso som en av de sterkeste og mest særpregede stemmene innen argentinsk film. Filmenes dvelende tempo, lange tagninger og sparsomme dialog skaper en atmosfære av angstfylt forventning.

Regi

Lisandro Alonso ble født i Buenos Aires i 1975. Han var medregissør på kortfilmen DOS EN LA VEREDA i 1996, og jobbet som tekniker for Pablo Traperos CRANE WORLD i 1999. Hans debut som regissør, FREEDOM (2001), ble vist i Un Certain Regard-programmet i Cannes og vant priser blant annet ved filmfestivalen i Rotterdam og Film fra sør-festivalen i Oslo. LOS MUERTOS er Alonsos andre film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}