BIFF 2021

De fredløse

2021 • 1t 23m • Norge

39 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
norsk/svensk
Undertekster
engelsk
Manus
Henrik Martin Dahlsbakken
Foto
Oskar Dahlsbakken
Tapt uskyld

Den unge Johannes er en stille og introvert gutt som har mistet retningen i livet. Han strever med å finne tilhørighet i et Norge anno 1920. En dag møter han den karismatiske svensken Mikael som tar ham med på en reise gjennom vakker norsk natur krydret med stadig grovere kriminelle handlinger. Handlingen er løst basert på en kjent norsk kriminalsak fra mellomkrigstiden, som også danner utgangspunkt for Tancred Ibsens TO MISTENKELIGE PERSONER, som ble forbudt av Høyesterett i 1950. Henrik Martin Dahlsbakkens film løsriver seg i større grad fra de historiske begivenhetene, og har blitt et intimt og medrivende skjebnedrama av internasjonalt kaliber.

DE FREDLØSE er skutt på analog 16mm film, og på det store lerretet kommer de stemningsfulle bildene virkelig til sin rett. Denne taktile tilnærmingen gjennomsyrer filmen, og bidrar til å tilføre tematiseringen av kjærlighet, tapt uskyld og menneskets plass i naturen en håndfast tekstur. Og som kronen på verket er altså dramaet pakket inn i et medrivende krimplott, med klare nikk til storheter som Terrence Malick og Jan Troell.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer blant andre Henrik Martin Dahlsbakken (regissør), Åsmund Høeg, Filip Berg (medvirkende)

Regi

Henrik Martin Dahlsbakken (Norge) Filmer i utvalg: PROSJEKT Z (2021), GLEDELIG JUL (2020), EN AFFÆRE (BIFF 2018), RETT VEST (2017), CAVE (2016), SENSOMMER (2016)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}