BIFF 2017

Dead Donkeys Fear No Hyenas

2017 • 1t 25m • Finland / Sverige / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dead Donkeys Fear No Hyenas
Språk
amharisk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Joakim Demmer
Foto
Ute Freund, Joakim Demmer
Produsent
Margarete Jangård
Import/eksport

Etiopia har noe av den mest fruktbare jorda i verden, og ifølge myndighetene har landet millioner av hektar med udyrket mark til leie til høystbydende utenlandske investorer. Denne drømmen om velstand skal imidlertid vise seg å ha en mørk side, for selv om etiopiske myndigheter har som mål å forbedre den økonomiske situasjonen for landets hundre millioner innbyggere, viser det seg at den spekulative strategien snarere fører til mer fattigdom og hungersnød.

DEAD DONKEYS FEAR NO HYENAS ser nærmere på bruken av jordbruksareal som investeringsobjekt, og viser hvordan praksisen påvirker vanlige etioperes liv. Vi møter den forfulgte gravejournalisten Argow som til slutt blir nødt til å rømme landet av hensyn til sin egen sikkerhet. Intervjuer med småbønder avslører hvordan de ble fratatt jorda si med makt, og dokumentaren avdekker en ond spiral av vold og slavearbeid som kan spores tilbake til blant annet EU og Verdensbanken. Vil småbøndene våge å ta opp kampen mot kapitalen?

Regi

Joakim Demmer (Sverige, 1965) Filmer i utvalg: IM LAND DER SAMEN - DIE LETZTEN RENTIERNOMADEN (2016), DER SONNENKÖNIG DER MASSAI (2014), ANNA LINDH UND IHR MÖRDER (2004), TARIFA TRAFFIC: DEATH IN THE STRAITS OF GIBRALTAR (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}