BIFF 2005

Dead Man's Shoes

2004 • 1t 35m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dead Man's Shoes
Språk
Engelsk
Regi
Shane Meadows
Manus
Paddy Considine, Paul Fraser og Shane Meadows
Foto
Danny Cohen
Produsent
Mark Herbert
En dyster og voldelig fortelling om forbrytelse og straff

Richard har alltid passet på lillebroren Anthony, en gutt med litt mindre "håndbagasje", som alltid har fungert som kombinert bygdetulling og løpegutt. Mens Richard tjenestegjorde i militæret, begynte Anthony å henge med en gjeng lokale småkriminelle doplangere, ledet av den manipulerende Sonny. De utnyttet og latterliggjorde ham og brukte ham som boksepute og forsøkskanin på ulike narkotiske stoffer.

Noen år senere er brødrene igjen tilbake i byen, der den samme gjengen hersker og herjer. Richard konfronterer Sonny og gjengen hans med forbrytelsen de har gjort seg skyldig i, men de tar ham ikke alvorlig - hvilket de burde. Richard bestemmer seg for å bruke militærtreningen sin til å ta hevn. Han vet hvor de bor, og nå skal han ta dem, en etter en.

Etterhvert synes det som om straffen ikke står i forhold til forbrytelsen. Hvorfor har Richard denne tilsynelatende uslukkelige hevntørsten? Vi får innblikk i den ulidelige smerten Richard bærer på, og hvorfor han må ty til en så grusom hevn…

Regi

Shane Meadows (f. 1972) er født og oppvokst i Nottingham, midt i Midlands, hvor alle hans filmer utspiller seg. Meadows er i hovedsak en selvlært filmskaper som i ungdommen laget et tyvetalls kortfilmer med et lånt videokamera. Han skrev, produserte og spilte i SMALL TIME i 1996, noe som gav ham mulighet til å lage 24/7 som vant FIPRESCI-prisen ved filmfestivalen i Venezia i 1998. Meadows’ senere filmografi kretser rundt tragikomiske småkriminelle som havner i trøbbel. I A ROOM FROM A BRASS (1999) spiller vennen Paddy Considine, som også har hovedrollen i DEAD MAN’S SHOES. Meadows har også laget ONCE UPON A TIME IN THE MIDLANDS (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}