BIFF 2005

Dear Wendy

2005 • 1t 45m • Danmark / Tyskland / Storbritannia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dear Wendy
Regi
Thomas Vinterberg
Amerikansk forkjærlighet for våpen blir snudd opp ned i Vinterberg og von Triers provoserende film

Lars von Trier og Thomas Vinterbergs samarbeid fortsetter med den provoserende DEAR WENDY, et voldsomt satirisk oppgjør med voldsomme ytterligheter i det amerikanske samfunnet.

Dick er en ensom og innadvendt gutt som kommer i besittelse av en pistol. Han kaller den "Wendy" og utvikler et dypt personlig forhold til den. Sammen med byens andre “misfits” skaper han en hemmelig gruppe, The Dandies, der samtlige dyrker sine personifiserte våpen, samtidig som de erklærer seg pasifister. Det tar ikke lang tid før teorien blir satt på en streng prøve.

"Klassisk tankevækkende dilemma, tænkte jeg", uttaler Thomas Vinterberg. "Pacifister med våben er vel hvad det meste af den vestlige verden kalder sig". DEAR WENDY er et oppgjør med de voldsomme ytterligheter i det amerikanske samfunnet, men til forskjell fra den kalde kraften i van Triers DOGVILLE, klarer Vinterberg å gi von Triers visjon en varm og lunefull kvalitet samtidig som han både omskriver og undersøker form og stil i den klassiske amerikanske filmens fortellermåte.

Regi

Thomas Vinterberg er født i 1969 i København og utdannet ved Den Danske Filmskole. Han har mottatt 18 priser på internasjonale festivaler for sine kortfilmer, inkludert den Oscar-nominerte SIDSTE OMGANG (1993) og DRENGEN DER GIK BAGLÆNS (1993). Hans første spillefilm, DE STØRSTE HELTE (1996), fikk priser i Rouen og Madrid. Sammen med tre eldre kolleger, deriblant Lars von Trier, offentliggjorde Vinterberg et kunstnerisk manifest med tittelen "Dogme 95", også kjent som kyskhetsløftet. Det erklærte formålet er å tilføre spillefilmen en vitamininnsprøyting av uforutsigbarhet og autentisitet. Familiedramaet FESTEN (1998) er den første filmen som er laget etter dogmets prinsipper. Den ble en formidabel kritikersuksess, blant annet belønnet med Juryens pris i Cannes. IT´S ALL ABOUT LOVE dukket opp i 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}