BIFF 2016

Death by Design

2015 • 1t 13m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Death by Design
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Sue Williams
Foto
Sam Shinn
Produsent
Hilary Klotz Steinman, Sue Williams
Teknologiens pris

DEATH BY DESIGN er et kritisk blikk på vår tids avhengighetsforhold til moderne kommunikasjonsteknologi, og ser på de menneskelige og miljømessige konsekvensene av den ureflekterte besettelsen av duppeditter. Regissør Sue Williams dokumenterer livene til unge kinesere som arbeider under totalt uforsvarlige forhold, amerikanske familier som lever med de tragiske konsekvensene av teknologibransjens forretningspraksis, og aktivister som kjemper for å holde de internasjonale selskapene ansvarlige for sine ugjerninger. Vi møter også engasjerte gründere som arbeider med å utvikle mer bærekraftige produkter for å ivareta vår planet og vår framtid.

Fra topphemmelige elektronikkfabrikker i Kina til høyteknologiske innovasjonslaboratorier i Silicon Valley, forteller DEATH BY DESIGN en historie om miljøødeleggelse, helsemessige tragedier og en utvikling som ikke kommer til å være bærekraftig stort lenger. Eller sagt på en annen måte: Etter å ha sett denne filmen vil du aldri se på smarttelefonen din på samme måte igjen.

Regi

Sue Williams (USA, 1954) Filmer i utvalg: CHINA: BORN UNDER THE RED FLAG (1997), THE MAO YEARS: 1949-1976 (1994), CHINA IN REVOLUTION (1989)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}