BIFF 2004

Death in Gaza

2003 • 1t 17m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Death in Gaza
Regi
James Miller

I denne dokumentaren møter vi tre palestinske barn som bor på Gazastripen. Ahmed er tolv år, elsker fotball og skiller seg ikke vesentlig fra andre gutter på samme alder - inntil han en dag ser en kompis bli skutt og drept av en israelsk snikskytter. Han begynner å interessere seg for de paramilitære gruppene som opererer i området. Vi blir vitne til at han blir mer og mer radikal.

Mohammed er Ahmeds beskjedne og lojale venn. Moren ber ham holde seg unna frontlinjen mot de okkuperte områdene, men like etter ser vi ham mens han fabrikkerer primitive bomber myntet på israelske militærkjøretøy. Til sist møter vi seksten år gamle Nailja som lever i et område der den israelske hæren ødelegger palestinske hjem for å lage en buffersone.

DEATH IN GAZA beskriver en fragmentert verden der jødehatet er selvsagt og det å dø som martyr er en stor ære. Over den i seg selv tragiske historien, hviler det tragiske faktum at regissøren James Miller ble skutt og drept mens han laget filmen. Vi blir sågar vitne til mordet. DEATH IN GAZA er ferdigstilt av medprodusenten Saira Shah, som også forteller.

Regi

James Miller (1968-2003) begynte som frilans kameramann og ble med i Frontline News i 1995. Her jobbet han som kameramann, produsent og regissør i verdens mest betente konfliktområder. Hans første film for kom fire år senere: en juridisk undersøkelse av en massakre i Kosovo. For denne og mange senere filmer har han mottatt gjeve utmerkelser. Miller har laget filmer om Tsjetsjenia (DYING FOR THE PRESIDENT, 2000), om Korea (CHILDREN OF THE SECRET STATE, 2000) og om Afghanistan (BENEATH THE VEIL, 2001 og UNHOLY WAR, 2001). For sistnevnte mottok han sin første Emmy som regissør, samt den prestisjetunge Peabody Award - tv-mediets Pulitzerpris - i 2002.

James Miller ble skutt og drept av en israelsk soldat mens han filmet DEATH IN GAZA den 2. mai 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}