BIFF 2021

Death of a Virgin, and the Sin of Not Living

2021 • 1t 26m • Libanon

32 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
George Peter Barbari
Manus
George Peter Barbari
Foto
Karim Ghorayeb
Produsent
Christelle Younes, Reine Jihad Semaan
Et finstemt, sofistikert og empatisk drama om jomfrudommen og resten av livet

Den store dagen har kommet: Etienne og bestevennen Adnan skal endelig miste jomfrudommen. Dåden skal skje hos en lokal prostituert som en av kompisene deres ble introdusert for av sin onkel uken før, og etter å ha fortalt mødrene sine at de skal på kino, sniker tenåringsguttene seg av gårde for å bli menn. Dette høres kanskje ut som premisset for en amerikansk high school-komedie, men DEATH OF A VIRGIN, AND THE SIN OF NOT LIVING er noe langt mer interessant enn som så. George Peter Barbaris debutfilm er nemlig et usedvanlig finstemt og sofistikert drama om drømmer, forventninger og virkelighet, fra en unikt talentfull filmskaper.

Guttegjengens bråkjekke oppførsel kontrasteres nemlig av åpenhjertige og sårbare indre monologer som forteller oss hvem de er, hva de drømmer om og hvordan livene deres vil ende opp. Og de er ikke de eneste: Også bifigurene kommer til orde på lignende måte, og slik blir DEATH OF A VIRGIN et klokt og finmasket flettverk av menneskeskjebner, skildret med empati, innsikt og et skarpt øye for livets skjøre skjønnhet.

Regi

George Peter Barbari (Argentina/Libanon) DEATH OF A VIRGIN, AND THE SIN OF NOT LIVING er Babaris første helaftens spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}